Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Bankaların masraf kalemleri arasında tüketicilerin en çok şikâyet ettiği masraf, hesap işletim ücretleridir. Astronomik rakamlara ulaşan bu ücretleri öderken, çoğu zaman itiraz edip geri alma yoluna gidilse de, top her zaman tüketiciye atılmaktadır. Örneğin Ağustos ayı içerisinde devlet tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 yıl geriye dönük hesap işletim ücretleri için, yargı yoluna gidilebileceği açıklandı ve banka ile tüketiciler karşı karşıya bırakıldı. Bu çatışma hesap işletim ücreti almayan bankalar ile yaşanmamaktadır. Ancak bu hizmeti ücreti sunan sadece 4 banka bulunması nedeni ile tüketicinin tercih alternatifi çok kısıtlıdır. 2019 yılında banka sayısının artmasını umut ediyoruz.

Bankaların hesap işletim ücretleri 2018

Banka müşterilerinin hesap işletim ücretleri konusunda neden bu kadar fazla tepkili olduğunu daha net anlayabilmeniz için, bankaların hesap işletim ücretlerini sizlerle paylaşmak istedik. Hesap işletim ücreti almayan bankalar listesine geçmeden önce, aşağıdaki listeden en güncel hesap işletim ücretlerini inceleyebilirsiniz.

Akbank: 132,60 Lira,  Garanti Bankası: 165 Lira, İş bankası: 176 Lira, Halk Bank: Aylık 6,5 TL, Yapı Kredi Bankası: 129 Lira,  Vakıfbank: Aylık 8 Lira, Denizbank: Aylık 13.90 Lira, Ziraat Bankası: 80 Lira

Gördüğünüz gibi hesap işletim ücretleri senelik bazda oldukça yüksek. Asgari ücretin 1600 lira olduğu bir ülkede 150-160 lira hesap işletim ücreti vermek, tüketicinin şikâyetlerini haklı kılmaktadır. Tercihinizi hesap işletim ücreti almayan bankalar için kullanıp, bu masraftan kurtulabilirsiniz. Ayrıca ek olarak şunu belirtmek isteriz, aşağıdaki bankaların çoğu havale ve EFT hizmetlerini de ücretsiz sunmaktadır.

Hesap işletim ücreti almayan bankalar – Güncel Liste 2018

Enpara:
QNB Finansbank hizmeti olan Enpara, yakın zamanda Türkiye’nin Dijital Bankası sloganı ile hizmet vermeye başlamış ve çok kısa bir süre içerisinde milyonlarca müşteriye sahip olmuştur. Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasından en popüler banka olan Enpara’nın diğer birçok hizmetinden de ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Küveyttürk:
Her ne kadar faizsiz bankacılık sloganı ile Türkiye’de hizmet vermeye başlasa bile, sunduğu ücretsiz hizmetler nedeni ile Türkiye’nin en sık kullanılan bankaları arasına girmeyi başaran Küveyttürk, hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında ikinci sırada yer almaktadır. Havale, Eft ve Sanal Pos hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Albaraka Türk:
Hem kredi kartı aidatı, hem de hesap işletim ücreti almayan Albaraka Türk bankası; Türkiye’de hizmet veren İslami Banka olarak anılsa da, her kesimden müşteri grubuna sahip popüler bir bankadır. Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında üçüncü sırada yerini almaktadır.

Türkiye Finans Bankası:
Dördüncü sırada ise bir Katılım Bankası olan Türkiye Finans Bankası yer almaktadır. Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında en az müşteri sayısına sahip olsa da, son yıllarda sunduğu ücretsiz havale ve eft hizmeti ile her geçen gün müşteri sayısını artırmaktadır.

Hesap İşletim Ücretini Nasıl Geri Alırım?

Hükumet kanadından en son yapılan açıklama ile beraber, tüketicilerin çoğu harekete geçti ve bankaların aldığı hesap işletim ücretlerini geri almak için yargı yolunu tuttular. Ancak size tavsiyemiz, bu konuda çok fazla umutlu olmayın. Tüketici mahkemeleri bu dosyaları, genelde bir üst mahkemeye gönderip, konunun yargıda çözülmesini istiyor. Çünkü tüketici mahkemeleri aşırı yoğunluk yüzünden diğer dosyalara bakamadıklarından şikâyetçi olmaktadır. Konuyu yargıya taşısanız bile bankanın itiraz süreci başlıyor ve bu süreç oldukça uzun ve sıkıcı sürebiliyor. Bu adımı attığınız takdirde, bankanızın size karşı olan tavrının da değişeceğini unutmamanız gerekir:

Etiketler:

Yorum Yaz


guvenilir bahis siteleri