Çiftçi Kredisi Veren Bankalar

  • Bireysel Krediler
  • 18 Mayıs 2018
  • Çiftçi Kredisi Veren Bankalar için yorumlar kapalı
  • 537 kez okundu.
Çiftçi Kredisi Veren Bankalar

Tarım ülkesi olarak yeterli ve nitelikli üretim yapamamamız sebebiyle bir takım temel tarım ürünlerini ithal etmek zorunda kalmaktayız. Çiftçilerin desteklenmesi, üretimin arttırılması için en temel yapılması gerekenlerden birisidir. Çiftçinin üretimini nitelikli olarak arttırması ve ülke içindeki tarımsal faaliyetlerin çeşitlenmesi için ekonomik anlamda çiftçi destek görmelidir. Çünkü ülkemiz bir tarım ülkesidir, iklimi ve diğer pek çok avantajları ile diğer ülkelerden kendisini ayırt etmektedir. Çiftçi kredisi veren bankalar nelerdir?  Bu başlıkta çiftçiye destek için kredi veren bankalardan bahsedeceğiz.

Üretimin artması ve çiftçinin tarım için bir takım zorunlu ihtiyaçlarını rahat şekilde karşılayabilmesi için çiftçiler için özel olarak krediler verilmektedir. Bankaların çiftçi kredisi adı altında uyguladığı özel kampanyalarla çiftçiye krediyi en uygun faiz oranları ile yararlandırmak için çalışmaktadır.

Çiftçilerin ekip biçmeleri için yılın belli dönemlerinde zorunlu bir takım giderleri olmaktadır. Tarlayı sürerken mazot giderleri, ilaçlama ve bakım maliyetleri, sulama ve buna benzer diğer zorunlu giderler yıl boyunca sürekli olarak olmaktadır. Çiftçi kredisi veren bankalar çiftçinin bu zorunlu giderlerini hafifletmek, temel giderlerinin tümünü ya da bir kısmını hasat dönemine kadar gidermek için çalışmaktadır. Çiftçilerin kredi alabilmeleri için ipotek ettirmeleri gereken taşınmaz mallarının olması krediyi alabilmek için aranan en temel kriterler arasında yer alır.

Çiftçinin yıl içinde bir takım beklenmedik sorunlar ve sıkıntılarla karşılaşabilir. Ürünün zayii olması, hava durumlarına bağlı olarak gelişen bir takım sorunlar gibi sebeplerden dolayı üründen beklenilen performans ve verim alınamayabilir. Bu gibi durumlarda bankaların özel olarak çiftçiler için sunduğu çiftçi kredileri ile kötü giden ekonomik durumun düzeltilebilmesi ve bir nebze olsun ekonomik açıdan ferahlama sağlanması için kredi desteği alınabilmektedir.

Çiftçilerin hasat mevsimini sorunsuz getirmesi büyük mutluluk ve sevinç oluştururken, hasat mevsimi öncesinde hava durumlarının kötü olması ve don gibi sebeplerden ürünün zayii olması durumları ise büyük ekonomik sıkıntılara kapı açmaktadır. Bu yüzden bu gibi sorunların üstesinden gelmek için ekonomik açıdan bankalar çiftçi kredisi adı altında çiftçilere özel olarak uygun faiz oranları ile kredi desteği sunmaktadırlar.

ÇKS Sistemi Nedir?

Son yıllarda yapılan düzenlemelerden birisi de ÇKS yani Çiftçi kayıt Sistemidir. Bu sistem ile artık kimin nerede hangi çiftçilik faaliyetini yürüttüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesince yürütülüyor. Hal böyle olunca artık çiftçiler bu sisteme kayıt olmaları ile birlikte kolay ve hızlı şekilde kredi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Kredi alırken büyük kolaylık sağlayan ÇKS sistemine kayıt olmak, kredi veren bankaların aradığı en temel kriterler arasında yer alıyor. Bu yüzden sizler de kredi ihtiyaçlarınızın hızlı şekilde cevap bulması için bu sisteme kayıt olmanız gerekiyor.

Çiftçi Kredisi Nasıl Alınır?

Çiftçi kredisi alabilmek için öncelikle bu krediyi hangi bankaların verdiğini bilmek gerekmektedir. Bankaların faiz oranları ve bu konudaki çalışmaları farklı olabilmektedir. En uygun faiz oranı veren banka ile görüşerek çiftçi kredisi alınabilir. Böylece çiftçinin yıl içinde ekonomik anlamda desteği olmaktadır.

Çiftçi kredisi alabilmek için ÇKS sistemine kayıt olmak gerekmektedir. ÇKS sistemine kayıt olan çiftçilerin kredi ihtiyaçları daha kolay ve hızlı şekilde çözümlenecektir. ÇKS sistemi ile kredi veren bankalar; Ziraat bankası, Şekerbank, Denizbank, Vakıfbank, Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Halkbank, TEB, gibi bankalar ÇKS sistemine kayıt olan çiftçilere özel kredi desteği sunmaktadır.

Çiftçi Kredisi Şartları

Çiftçilere özel olarak sunulan çiftçi kredisi ile sizler de kolay ve hızlı şekilde çiftçi kredisi alabilirsiniz. Çiftçi kredisi alabilmek için öncelikle bankaların bu konuda bir takım şartları vardır. Bunlardan birisi de ÇKS belgesidir.

Diğer şartlardan birisi de yetkili kişinin noterden onaylı imza sirküleri,

Vergi beyanı,

Oda kaydına ve bağlılığına ilişkin belge,

Sözleşme kopyası ve aslı,

İşletmenin belgeleri,

İşletmenin son yıllara ait bilançosu..

Bu şartları taşıyorsanız ve bu şartları belgeleyebilecek durumdaysanız bankanız ile görüşerek uygun fiyatlar ile hemen çiftçi  kredisi alabilirsiniz.
[adinserter name=”araya-manu”] Çiftçi kredisi almak istiyor ve bu konuda daha geniş bilgi istiyorsanız, hangi banka ile çalışmak istiyorsanız o bankanın bireysel müşteri temsilcisine başvuruda bulunmanız halinde size yardımcı olunacaktır. Aksi halde bankaların şartları ve kriterleri değişiklik gösterdiğinden yukarıdaki yazan şartlar farklı bir bankada değişiklik gösterebilecektir.

Etiketler:

Bu yazıda yorumlar kapalı.


guvenilir bahis siteleri